Europese bossen groeien met 1500 voetbalvelden per dag 7 okt

Papier is een uniek, hernieuwbaar en duurzaam product dat dagelijks voor allerlei toepassingen wordt gebruikt. De belangrijkste grondstof van papier (bomen) wordt daarom geteeld en geoogst op een zorgvuldige, gecontroleerde en duurzame manier. De laatste onderzoeken wijzen uit dat dit verantwoorde bosbeheer zo succesvol is dat de Europese bossen, waar de meeste grondstof (85%, CEPI Sustainability Report, 2015) voor de papierindustrie vandaan komt, in de afgelopen tien jaar zijn gegroeid met een oppervlakte (44.000 km², FAO data, 2005-2015) die vergelijkbaar is met de grootte van Zwitserland. Dit betekent dat het Europese bosoppervlak met maar liefst 1500 voetbalvelden per dag is gegroeid.

De groei van de bossen in Europa is het resultaat van verantwoord bosbeheer, de bebossing (bijvoorbeeld planten en de zaailingen van bomen op land dat nog niet eerder werd bebost) en door de natuurlijke uitbreiding van bossen, zoals op verlaten land. Vandaag de dag bedraagt de bebossing van Europa circa 180 miljoen ha. Daarmee is Europa een, met meer dan 40% van het land bedekt met bossen (Europees Milieuagentschap, 2015), van de meest bosrijke gebieden in de wereld.

De Europese papierindustrie draagt daar, met haar duurzame bosbeheer en verschillende keurmerken, voor een belangrijk deel aan bij. Bij Enveloprint hechten wij zeer veel waarde aan het milieu en verantwoord bosbeheer. Middels de keuze voor het FSC keurmerk leveren wij direct een bijdrage aan verantwoord bosbeheer, zowel in Europa als wereldwijd, met alle positieve gevolgen voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.

 

 

 

Bronnen: 

CEPI Sustainability Report, 2015

 FAO data, 2005-2015

http://www.twosides.info/European-Forests

Prettig concept met veel extra's

Prettig concept met veel extra's

Al ons drukwerk brengen we onder bij Enveloprint Business Papers. De lijnen zijn kort; we hebben onze eigen contactpersoon. Ze werken snel en afspraak is afspraak. Dat werkt heel prettig.

Medewerker VGZ
.

Prettig concept met veel extra's
De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!

De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!

Ondanks dat onze naam iets anders doet vermoeden doen wij veel meer dan enveloppen alleen.

Ed van Craaikamp
directeur

De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!