FSC Friday 30 sep

FSC Friday

Vandaag is het weer FSC (Forest Stewardship Council)  friday. De dag in het jaar dat we allemaal weer even stilstaan bij het belang van het FSC keurmerk en duurzaam bosbeheer. Oftewel duurzaam hout en papier.

Het FSC-systeem zorgt er namelijk voor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer wordt gedoeld op de bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op het oogsten van hout met behoud van de bossen..

Bossen zijn namelijk van levensbelang. Honderden miljoenen mensen wereldwijd zijn er van afhankelijk. Van alle planten en dieren leeft 80% in het bos. Bossen zorgen daarnaast voor een gezond klimaat op aarde en zijn leverancier van al het hout en papier dat we gebruiken. Als we verantwoord omgaan met het bos, dan kunnen we er eeuwig gebruik van blijven maken. Daarom is verantwoord bosbeheer en het FSC zeer belangrijk.

Enveloprint en verantwoord bosbeheer

Bij Enveloprint hechten wij zeer veel waarde aan het milieu en verantwoord bosbeheer. Middels de keuze voor het FSC leveren wij direct een bijdrage aan verantwoord bosbeheer wereldwijd, met alle positieve gevolgen voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.

Wist u dat maar liefst 98% van onze papiercollectie FSC® gecertificeerd is? Bij Enveloprint kan er zelfs expliciet gevraagd worden om FSC®-gecertificeerd papier voor het drukwerk, verpakkingen of andere papierproducten. Daarnaast streven wij bij Enveloprint naar een duurzame bedrijfsvoering en hebben wij ook allerlei milieuaspecten opgenomen in onze bedrijfsdoelstellingen. Deze toetsen wij met diverse zorgsystemen en certificaten zoals het FSC certificaat. Op deze wijze proberen wij zorg te dragen voor de wereld om ons heen en een actieve bijdrage te leveren aan verantwoord bosbeheer.

Prettig concept met veel extra's

Prettig concept met veel extra's

Al ons drukwerk brengen we onder bij Enveloprint Business Papers. De lijnen zijn kort; we hebben onze eigen contactpersoon. Ze werken snel en afspraak is afspraak. Dat werkt heel prettig.

Medewerker VGZ
.

Prettig concept met veel extra's
De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!

De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!

Ondanks dat onze naam iets anders doet vermoeden doen wij veel meer dan enveloppen alleen.

Ed van Craaikamp
directeur

De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!