Organisatie Olympische spelen kiest voor het gebruik van FSC-gecertificeerde hout- en papierproducten. 12 aug

Organisatie Olympische spelen kiest voor het gebruik van FSC-gecertificeerde hout- en  papierproducten.

Ook de organisatie van de Olympische en Paralympische spelen kiest in haar streven naar duurzaamheid, net als Enveloprint, voor het gebruik van FSC-gecertificeerde papierproducten. Zo zijn bijvoorbeeld de 7,5 miljoen tickets voor de Rio 2016 Olympische Spelen en alle diploma’s en certificaten die aan de atleten worden uitgereikt geprint op FSC-papier. Dit heeft het Internationaal Olympisch comité bewust gedaan vanwege het feit dat FSC-gecertificeerde producten bijdragen aan de bescherming van bossen. Het FSC-keurmerk garandeert namelijk dat het om een product gaat dat afkomstig is uit verantwoorde bronnen en  bijdraagt aan bosbescherming. Dat wil zeggen dat er in het beheer rekening wordt gehouden met zowel de sociale, ecologische als economische aspecten. Niet alleen alle papierproducten die tijdens de Olympische spelen in Rio 2016 worden gebruikt zijn voorzien van het FSC-keurmerk maar ook alle houtproducten. Zo zijn de houten doosjes waar de medailles in zitten van FSC- gecertificeerd Freijo hout gemaakt.

Ook bij Enveloprint hechten wij veel waarde aan het milieu en verantwoord bosbeheer. Wist u dat maar liefst 98% van onze papiercollectie FSC® gecertificeerd is? Nagenoeg al het hout dat gebruikt wordt voor de productie van ons papier is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Er kan expliciet gevraagd worden om FSC®-gecertificeerd papier voor het drukwerk, verpakkingen of andere papierproducten. Daarnaast streven wij constant naar een duurzame bedrijfsvoering en hebben wij allerlei milieuaspecten opgenomen in onze bedrijfsdoelstellingen welke wij toetsen  met behulp van diverse zorgsystemen en certificaten. Op deze wijze proberen wij zorg te dragen voor de wereld om ons heen.

 

 

 

 

Bron: https://ic.fsc.org/en/news/id/1617

Prettig concept met veel extra's

Prettig concept met veel extra's

Al ons drukwerk brengen we onder bij Enveloprint Business Papers. De lijnen zijn kort; we hebben onze eigen contactpersoon. Ze werken snel en afspraak is afspraak. Dat werkt heel prettig.

Medewerker VGZ
.

Prettig concept met veel extra's
De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!

De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!

Ondanks dat onze naam iets anders doet vermoeden doen wij veel meer dan enveloppen alleen.

Ed van Craaikamp
directeur

De naam doet vermoeden dat we alleen in enveloppen doen maar niets is minder waar!